112Gelderland

Nijmegen/Huissen/Zaltbommel - Slingerende automobilisten raken rijbewijs kwijt

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 maart in Huissen een man aangehouden die te veel alcohol op had. De man viel op door zijn rijgedrag. Agenten hielden hem daarom staande en lieten de man blazen.

De 45-jarige Gendtenaar blies 635 ug/l, dat is bijna drie keer zoveel als het toegestane maximum. De man moest daarop zijn rijbewijs inleveren. In dezelfde nacht zagen agenten een auto slingerend rijden op de Hatertseweg in Nijmegen. De bestuurder blies bij controle 650 ug/l. Ook deze 57-jarige Nijmegenaar moest zijn rijbewijs afgeven.

Een 36-jarige man uit Heerewaarden moest zijn rijbewijs inleveren toen hij rond hetzelfde tijdstip langs de A2 bij Zaltbommel moest stoppen. Agenten hielden hem staande omdat hij slingerend over de snelweg reed. De man blies 695 ug/l.

Zaterdagmiddag 24 maart kreeg de politie een melding dat er een auto met pech stond langs dezelfde A2 bij Zaltbommel. Agenten die snel ter plaatse waren zagen dat de auto beschadigd was. Getuigen vertelden dat de bestuurster slingerend over de snelweg had gereden, en daarbij de vangrail had geraakt.

Omdat de 43-jarige bestuurster uit Den Bosch een beschonken indruk maakte is zij aangehouden. Haar rijbewijs is ingenomen, de resultaten van een bloedproef moeten uitwijzen hoeveel alcohol de verdachte had genuttigd.

(///)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten