112Gelderland

Rheden - Eerlijke vinder ontpopt zich als heler

Een 25-jarige Rhedenaar is woensdag in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens heling. De man had in Arnhem een portemonnee gevonden en eiste vindersloon bij de eigenaar.

De eigenaar, een plaatsgenoot van de verdachte, had per abuis zijn portemonnee laten liggen op een bankje op de Jansplaats in Arnhem. Toen hij terugkwam bleek de portemonnee weg. Twee getuigen vertelden dat een voorbijganger hem had meegenomen. Nadat de eigenaar aangifte van diefstal had gedaan kreeg hij telefoon. Een onbekende meldde dat hij zijn eigendom tegen betaling kon ophalen op een afgesproken plek in Rheden. Agenten vergezelden de eigenaar naar de afgesproken plaats en grepen de eerlijke vinder in de kraag. De man is na verhoor vrijgelaten. De inhoud is teruggegeven aan de eigenaar, de portemonnee bleek te zijn weggegooid.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten