112Gelderland

Epe - Inbrekers mede dankzij getuige op heterdaad aangehouden

De politie heeft op woensdag 4 maart mede dankzij een getuige twee mannen aangehouden die bij een schuur aan de Oude Oenerweg hadden ingebroken en er met elektrisch gereedschap vandoor waren gegaan. Het duo is ingesloten.

De bewoner ontdekte omstreeks 13.30 uur dat er een onbekende auto op zijn erf stond. Toen hij een kijkje ging nemen zag hij een man in de schuur staan die een boormachine wegnam. Hij vluchtte met het ding in zijn auto en de eigenaar belde direct de politie. In de auto bleek een tweede man te zitten. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in. Niet veel later meldde een getuige, dat de auto van de IJsseldijk was gereden envastzat. Beide verdachten waren er te voet vandoor gegaan richting de Houtweg. Het gebied werd afgezet en er werden nog twee speurhonden en een politiehelikopter ingezet.

Op een gegeven moment werd gezien, dat een van de verdachten een lift probeerde te krijgen van een passerende automobilist. De verdachte, een 26-jarige Kampenaar werd aangehouden. Later vond een speurhond de tweede verdachte die zich op het terrein van een boerderij onder de struiken had verstopt. Deze 23-jarige man uit IJsselmuiden werd aangehouden en het duo is in verzekering gesteld op een politiebureau voor het verdere onderzoek. Bij de auto werden diverse spullen van de inbraak teruggevonden.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten