112Gelderland

Verdacht van vuurwapen gebruik aangehouden

Nijmegen - De politie heeft vanavond vier mannen aangehouden varirend in de leeftijd van 32 tot 50 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident welke vanmiddag in de wijk Lindenholt in de 16e straat in de Hegdambroek plaatsvond.

Agenten die daar bezig waren met het onderzoek naar de dood van de 36-jarige Kevin America waren getuigen van het incident. Zij hoorden knallen en zagen nog net dat een man die even daarvoor als bijrijder een auto was ingestapt, vanuit die auto met een vuurwapen in de lucht had geschoten.

De politie startte meteen een uitgebreide zoektocht naar de verdachten. Er was een goed signalement van de auto en de verdachten bekend, wat resulteerde in de aanhouding van de vier. De vier werden in een woning in Dukenburg aangehouden. Alle vier de verdachten zijn familie of bekenden van het slachtoffer. Onderzocht zal worden wat ieders betrokkenheid is geweest.  

Vijfentwintig rechercheurs zijn volop bezig met het onderzoek naar de dood van de 36-jarige Kevin America, die op 29 december omstreeks 23.45 uur werd neergeschoten en later die nacht overleed. De politie neemt de schietpartij van vanmiddag hoog op. De politie houdt de omgeving nauwlettend in de gaten en heeft extra toezicht ingezet.

Getuigenoproep
De politie blijft een beroep doen op mensen of getuigen die mogelijk wat gezien hebben op de bewuste avond van 29 december, maar ook mensen die vanmiddag getuigen waren van het schietincident of anderszins wat willen melden dat van belang kan zijn voor het politieonderzoek.

Neemt u dan contact op met het rechercheteam van de politie via telefoonnummer 0900-8844 Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten