112Gelderland

Geldermalsen - Ontruimingen na gaslek

De politie heeft in Geldermalsen een gebied rond het Marktplein afgezet na een gaslek. Het gaslek ontstond maandagochtend 2 maart kort voor 11.00 uur bij werkzaamheden. Zon 10 winkels en 35 appartementen aan het Marktplein zijn ontruimd.

De bewoners en winkeliers worden opgevangen in het gebouw van het Rode Kruis in Geldermalsen. Een gebied van ongeveer 300 meter is afgezet. Een deel van het gaslek is inmiddels gedicht, naar verwachting duurt het nog tot 15.00 uur voordat het lek compleet gedicht is.

De brandweer, gemeente en politie werken nauw samen om de veiligheid te waarborgen. De brandweer zorgt met water dat het gas snel verwaait en niet in gebouwen terecht komt. Voor de veiligheid is de stroom in het appartementencomplex afgesloten.

Het maandelijkse testalarm dat in Nederland op de eerste maandag van de maand afgaat is niet afgegaan in Geldermalsen om onrust te voorkomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten