112Gelderland

Veel overtredingen bij verkeerscontrole op A 18

Didam - De politie heeft op donderdag 10 januari op de A 18 onder Didam een verkeerscontrole gehouden. Een groot aantal bestuurders was in overtreding en ook werden diverse technische gebreken aan de voertuigen vastgesteld. En automobilist die er vandoor ging kon later worden aangehouden.

Motoragenten selecteerden op de snelweg autos en andere voertuigcombinaties waarvan men zag dat of de bestuurder in overtreding was of dat er een technisch mankement aan het voertuig was. Zij begeleidden deze voertuigen naar parkeerplaats t Stille Wald. Hier stonden agenten en medewerkers van Rijksdienst Wegverkeer voor de verdere controle.

Overtredingen 56 bestuurders kregen 28 bekeuringen en de feiten varieerden van defecte verlichting, niet dragen van de gordel, niet- of niet juist bevestigde losbreekreminrichting, geen begeleidings-brief bij een afvaltransport, overschrijding van de snelheid, mobiel bellen, twee maal geen rijbewijs en n keer rijden met een ongeldig rijbewijs, gladde banden, folie op de ruiten en van een aanhangwagen dreigden rollen touw af te vallen. Ook deze bestuurder kreeg een bekeuring en moest maatregelen treffen.

Negeren stopteken

En bestuurder wilde niet gecontroleerd worden en ondanks de aanwijzing van de motoragent om de parkeerplaats op te rijden, reed hij door. De motoragent achtervolgde de auto en uiteindelijk kon hij met hulp van andere surveillance-eenheden in Doetinchem aan de kant worden gezet. De bestuurder is bekeurd voor het negeren van een stopteken.

Openstaande boetes

Tot slot werd een bestuurder gecontroleerd die nog zon 2500 euro aan openstaande boetes moest betalen. Hij is naar het politiebureau gebracht en heeft geregeld dat het geld betaald werd.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten