112Gelderland

Nijmegen - Malafide klusjesmannen lichten Nijmegenaar op

Malafide klusjesmannen hebben afgelopen weekend een bewoner van de Nijmeegse wijk Weezenhof opgelicht voor ruim duizend euro. De afgesproken werkzaamheden werden niet uitgevoerd, ook werd er schade aangericht. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken.

De 76-jarige Nijmegenaar kreeg afgelopen zaterdag 21 februari bezoek van twee Engelssprekende mannen die aanboden onderhoudswerk aan het dak te verrichten. De mannen kwamen geloofwaardig over maar drongen wel aan op contante betaling vooruit, zodat ze materialen konden aanschaffen. Het slachtoffer betaalde waarna de mannen vertrokken. Pas later kreeg de Nijmegenaar argwaan. Op het dak bleken enkele dakpannen en de nokvorst gedeeltelijk verwijderd. Van de klusjesmannen ontbreekt nog elk spoor.

Dezelfde mannen waren eerder die week, op donderdag 19 februari ook al gezien in de omgeving Hatertseweg. Daar kregen bewoners tijdig argwaan en werden de mannen weggestuurd. Het zou gaan om twee Engelssprekende mannen met een rode bedrijfsbus met ladders erop. Maar ze zijn ook gezien met een grijze stationcar. In beide gevallen met buitenlands kenteken. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken: ga er niet op in maar huur een erkend vakman in.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten