112Gelderland

Opening politiebureau Wageningen toont aan: de politie is nabij!

Wageningen - Renkum - De nationale politie (eenheid Oost-Nederland) klinkt groot en ver weg, maar is heel dichtbij. Dat blijkt ook vanmiddag weer, aldus hoofdcommissaris Pim Miltenburg, hoofd Operatin en plaatsvervangend politiechef van de eenheid Oost-Nederland. Op 10 januari s middags opende hij het nieuwe politiebureau van Wageningen.

De opening gebeurde in aanwezigheid van de burgemeester van Wageningen, de heer G.J.M. van Rumund en de burgemeester van de gemeente Renkum, de heer J.P. Gebben alsmede omwonenden en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Verder waren er medewerkers van het basisteam Veluwe Vallei Zuid, dat onder leiding staat van Peter van den Berg.

De openingvond plaats 10 dagen na de start van de nationale politie, waarmee tevens een einde kwam aan het toenmalige korps Gelderland-Midden. Dit voormalige korps is met de andere Gelderse en de twee Overijsselse korpsen opgegaan in de eenheid Oost-Nederland.

Pim Miltenburg stelde in zijn inleiding dat deze eenheid uit wil gaan van vier principes.

"Daarmee doelen we onder andere op een dicht net van wijkagenten (1 op 5000) en een systeem waardoor we in bijna alle gevallen bij echte nood binnen vijftien minuten ter plaatse zijn.

We zijn daar, waar het het meest noodzakelijk is. Wij zijn en blijven in de buurt", aldus Pim Miltenburg.

De eenheid Oost-Nederland bestaat uit ongeveer 7000 mannen en vrouwen. De plaatsvervangend politiechef: "Daar kunnen we een behoorlijke vuist mee maken. Zo kunnen we gemakkelijk teams samenstellen die snel samengesteld kunnen worden om -in bijvoorbeeld Renkum en Wageningen- de openbare orde te herstellen of om recherche-onderzoeken te verrichten. Denk maar aan de grote evenementen in dit gebied: 5 mei in Wageningen en de Airborne Wandeltocht in de gemeente Renkum".

"Een klein korps kan geen dure specialismes betalen. Een groot landelijk korps kan dat wel". Daarbij kan men denken aan forensische opsporing en cybercrime.

"We kunnen alleen met ons allen de criminaliteit te lijf gaan. Door misdrijven te signaleren, te voorkomen en te bestrijden. De politie heeft daar een belangrijke rol in, maar ook de gemeenten en natuurlijk de inwoners. Ik roep inwoners op bij verdachte situaties de politie te bellen, maatregelen te nemen om lijf en goed te beschermen en door bijvoorbeeld mee te doen met burgernet".

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten