112Gelderland

Culemborg - Verwarde man aangehouden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 24-jarige man uit Culemborg in diezelfde plaats aangehouden. De man had ingebroken in een kerkje en diverse vernielingen aangericht. De man kwam erg verward over. De man wordt verdacht van vernieling en inbraak.

Om 02.30 uur werden agenten naar de Middelcoopstraat in Culemborg gestuurd. Daar zou door getuigen glasgerinkel zijn gehoord. Ter plaatse troffen de agenten een man midden op straat aan met een stuk tuinhek of iets soortgelijks in de hand. Ook zagen zij dat hij gewond was aan zijn handen en zijn gezicht. Toen de agenten langzaam zijn richting inreden schopte hij tegen de dienstauto en maakte hij schietende bewegingen met zn hand.

De verdachte rende vervolgens weg met de agenten achter hem aan. De agenten sommeerden hem te stoppen maar hij trok zich daar niets van aan. Vervolgens sprong de verdachte nog op de achterzijde van een geparkeerde auto en komt dan te vallen. Dan kan de verdachte worden geboeid ondanks het nodige verzet. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Voor de behandeling van zijn verwondingen werd eerst een bezoek gebracht aan de Eerste Hulp. Onderzoek in de omgeving wees uit dat er was ingebroken in de Molukse kerk. Ook zijn daar vernielingen aangericht. Daarnaast liep de geparkeerde auto schade op en zou het hek waar de man mee stond te zwaaien afkomstig zijn van een woning aan de Middelcoopstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten