112Gelderland

Ede - Politie doorzoekt clubhuis motorclub Black Sheep

De politie in Ede heeft maandagochtend 16 februari een inval gedaan in het clubhuis van motorclub Black Sheep. Deze motorclub wordt gezien als een zogeheten Outlaw Motorcycle Gang (OMG). Aanleiding voor de inval was informatie dat er mogelijk wapens in het pand aanwezig zouden zijn. Er zijn geen wapens aangetroffen. De politie heeft wel een afgesloten kluis veiliggesteld voor onderzoek.

Een arrestatieteam ging rond 07.00 uur het pand aan de Langekampweg in Ede binnen, waarna het pand grondig is doorzocht. De zoekteams werden ondersteund door een team van Defensie dat gespecialiseerd is in het zoeken naar verborgen ruimtes. Het publiek werd tijdens de zoeking niet tot de omgeving van het clubhuis toegelaten. Het verkeer werd door de mobiele eenheid (ME) van de politie omgeleid.

De aanpak van Outlaw Motor Gangs (OMGs) heeft een hoge prioriteit voor politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Ondermeer op het gebied van wapens, drugs en intimidatie. Door de betrokken partners wordt steeds gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn en eventueel een combinatie daarvan.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten