112Gelderland

Doetinchem eo - Alcoholcontroles rond Carnaval

De politie heeft van zaterdag op zondag op diverse locaties in de Achterhoek, met het oog op de Carnavalsfestiviteiten, extra gecontroleerd op alcoholgebruik van bestuurders. Dit in het kader van veilig thuiskomen.

De controles begonnen rond 21.45 uur, op de Europaweg/Stokhorstweg in Doetinchem, en duurden tot een uur of 4 's nachts. Toen werd wederom op de Europaweg gecontroleerd. Tussendoor verplaatsten de controles zich van de Drieheuvelenweg/Lengelseweg in 's-Heerenberg, via de Debbeshoek/Staringstraat in Ulft naar de rotonde op de Ulftseweg in Silvolde.

In totaal werkten 247 bestuurders mee aan de overigens verplichte blaastest. Twee personenzaten met teveel alcohol op achter het stuur, waaronder n beginnend bestuurder. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Ook op andere plekken in het werkgebied van de politie Oost-Nederland kunnentijdens Carnaval extra intensieve alcoholcontroles plaatsvinden. Dit zijnzowelstaande (zoals zaterdagavond op de Utrechtseweg in Oosterbeek) als rijdende, mobiele controles.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten