112Gelderland

Apeldoorn - Aangehouden met inbrekersgereedschap

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 februari, dankzij een oplettende getuige, een 37-jarige man aangehouden (zonder vaste woon- of verblijfsplaats) die in het bezit was van inbrekerswerktuig. De man krijgt proces-verbaal.

Agenten kregen rond 02.00 uur de melding dat een man in donkere kleding en met capuchon op, zich verdacht gedroeg op de Hoenderparkweg. De agenten zagen de man inderdaad lopen. De man bleek zich niet te kunnen legitimeren. Hij bleek verder in het bezit van inbrekerswerktuig: een ijzerzaag en zaklamp.

De man is meegenomen naar het politiebureau en krijgt proces-verbaal.

Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat omwonenden iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. Gelukkig werd in dit geval de politie wel gebeld waardoor mogelijk een inbraak is voorkomen. In sommige gevallen is het zelfs strafbaar om voorbereidende handelingen uit te voeren. Twijfel dus niet maar bel de politie. U mag bij verdachte situaties 112 bellen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten