112Gelderland

Nijmegen - Lid motorclub langer vast

De 21-jarige verdachte uit Groesbeek die dinsdag 27 januari werd opgepakt, is woensdag 11 februari voorgeleid voor de raadkamer van de rechtbank Gelderland. De man wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte zal in het belang van het onderzoek langer worden vastgehouden.

De 21-jarige Groesbeker, is lid vanOutlaw Motorcycle Gang (OMG) No Surrender. De man hield zich schuil bij een ander lid van de motorclub in Oss, waar hij op 27 januari ook werd aangehouden.

In oktober 2014 startte de politie een onderzoek nadat er in Dodewaard een grote hennepkwekerij werd opgerold. Daar werden zes mannen uit Nijmegen aangehouden. De rechter doet in deze zaak op 17 februari uitspraak.

Kort na het oprollen van de hennepkwekerij in Dodewaard, werd in Nijmegen een familielid van n van de verdachten bedreigd en ontvoerd. Enkele dagen later werd een Nijmegenaar in de Lijnbaanstraat ontvoerd. Hij werd door enkele mannen in hun auto meegenomen en bedreigd.

De politie heeft op 13 januari al drie verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met de ontvoeringen. Daarbij werden ook doorzoekingen gedaan, onder meer door een speciale eenheid van Defensie. Deze drie verdachten zitten nog steeds vast. Vast is komen te staan dat twee van deze drie verdachten lid zijn van eenOMG, te weten No Surrender. De politie zet het onderzoek voort en doet op dit moment geen verdere mededelingen.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten