112Gelderland

Doetinchem - Inbrekers actief in wijk de Huet

Donderdagavond 12 februari zijn er twee pogingen tot inbraak en drie daadwerkelijke inbraken geweest in de wijk de Huet in Doetinchem.

De politie kreeg rond 20.45 uur de melding van een poging inbraak op de Nonnenmate. Een buurman had twee jongemannen betrapt bij de woning. Het duo vluchtte vervolgens weg. De politie heeft met meerdere eenheden nog gezocht naar het tweetal, maar ze niet aangetroffen. Bij de naastgelegen woning aan de Nonnenmate werden ook braaksporen aangetroffen. Ook daar is het bij een poging tot inbraak gebleven.

Rond 22.00 uur kwam vervolgens de melding, dat er was ingebroken in een woning aan de Wolborgenmate. Men is daar de woning binnengekomen door het openbreken van een raam. Het is nog onbekend of er iets is buitgemaakt. Vervolgens kwam rond 23.00 uur de melding, dat er was ingebroken in een woning aan de Slotlaan in Doetinchem. Ook daar is men binnengekomen door een raam te forceren. Het is ook nog onbekend of daar iets is buitgemaakt.

Vrijdagochtend 13 februari werd een derde inbraak bij de politie gemeld. Bij een woning aan de Wildenborch is ook ingebroken. Het is nog niet duidelijk of er iets is buitgemaakt. Men is de woning binnengekomen door het forceren van een achterdeur.

Signalement

De getuige gaf als signalement van de verdachte jongens bij de woning aan de Nonnenmate: de ene is een lichtgetinte jongeman van ongeveer 20 jaar oud, 1.70 lang, kort donker haar en hij droeg een donkerkleurige gladde jas met een capuchon. De andere jongeman was ook ongeveer 20 jaar oud en ongeveer 1.70 cm lang. Ook hij droeg een donderkleurige jas met capuchon.

Onderzoek

De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de inbraken en waarschuwt mensen alert te zijn op verdachte situaties.

Preventietips

De meest voor de hand liggende preventietip om inbrekers en insluipers te weren is uiteraard het goed afsluiten van ramen en deuren, ook als je maar heel even weggaat. Maar er zijn veel meer maatregelen die het risico slachtoffer te worden van een inbraak aanzienlijk kunnen verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan het niet in het zicht plaatsen van waardevolle goederen zoals laptops, fotocameras en portemonnees, en het goed opbergen van auto- en reservesleutels. Maar ook aan het gebruik van buitenlampen bij voor- en/of achterdeuren. En tijdens vakanties, zorg dat het huis een bewoonde indruk geeft (gordijnen niet sluiten, post laten weghalen).

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten