112Gelderland

Ede - Aanhoudingen na woninginbraak

De politie heeft op zaterdag 7 februari rond 21.00 uur op de Hessenweg in Ede twee mannen aangehouden die worden verdacht van een woninginbraak kort ervoor in een woning in Oosterbeek; de twee waren er met sieraden vandoor gegaan.

De politie kreeg informatie binnen en ging direct ter plaatse en vond op de Woutersweg in Ede een stilstaande auto, zonder verlichting aan. Nadat de inzittenden kennelijk zagen dat de politie naderde, werd de auto gestart en reed de auto weg. Daarop werd de achtervolging ingezet (met zwaailicht en sirene) en liep de snelheid op tot 90 kilometer. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand op de Hessenweg waarop er een lichte botsing plaatsvond met de politieauto.

En van de inzittenden zetten het op een lopen maar kon op een akker worden achterhaald en aangehouden. De andere was in de auto blijven zitten en kon zo worden ingerekend. De twee zijn overgebracht naar het bureau. Het gaat om en 19-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede en een 25-jarige man uit Ede.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten