112Gelderland

Twee aanhoudingen in onderzoek gijzeling beroving videotheekhouder

Arnhem/Horssen - In het onderzoek naar de beroving en gijzeling van een Arnhemse videotheekhouder eind juli 2012 heeft de recherche twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 21-jarige man uit Hurwenen en een 34-jarige man uit Arnhem. Wat hun rol is in de zaak wordt nog onderzocht.

De 49-jarige videotheekhouder werd op 26 juli in zijn zaak aan de Klaverlaan in Arnhem door vier mannen benaderd die geld van hem eisten. De videotheekhouder werd daarbij bedreigd met de dood. Toen er geen geld in de zaak bleek te zijn werd het slachtoffer onder dwang meegenomen naar zijn huis in Horssen, waar de daders kans zagen er met de inhoud van de kluis vandoor te gaan.

In een uitzending van Opsporing Verzocht werd op 18 december van het afgelopen jaar aandacht aan deze zaak besteed, waarbij aan de hand van een reconstructie van de gebeurtenissen een oproep werd gedaan aan getuigen. Dat, in combinatie met rechercheonderzoek leidde tot de arrestatie van de twee verdachten. Beiden zullendeze week nogworden voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. De recherche sluit echter meer aanhoudingen in de zaak niet uit.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten