112Gelderland

Hoevelaken - Hoevelaker rijbewijs kwijt na achtervolging door politie

Het negeren van een door de politie gegeven stopteken, rijden zonder licht en ernstige snelheidsovertredingen. Die feiten kreeg een 20-jarige Hoevelaker zondagnacht aangewreven na een achtervolging door de politie. De man is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Agenten zagen de man in de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.20 uur vanuit Amersfoort Hoevelaken inrijden. Dat ging met meer dan gebruikelijke snelheid, reden voor de agenten om de man aan controle te onderwerpen. Maar die had daar kennelijk geen oren naar en ging er vol gas vandoor. In woonwijken werden snelheden van meer dan 100 km/u bereikt. Via Koninginneweg, Stoutenburgerlaan en Oosterdorpsstraat ging het naar de Bernhardlaan, waar de bestuurder, die intussen de lichten gedoofd had, maar stopte omdat hij door de gladheid de macht over het stuur dreigde kwijt te raken. Van drankgebruik bleek overigens geen sprake. Wel van vrees voor zijn vader, wiens auto hij zonder toestemming had meegenomen. Daarom was hij maar niet voor de politie gestopt. De man is uiteindelijk thuis afgeleverd.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten