112Gelderland

Nijmegen - Verloop jaarwisseling Gelderland-Zuid

In het politiedistrict Gelderland-Zuid zijn tijdens de jaarwisseling 21 mensen aangehouden voor uiteenlopende strafbare feiten. De mobiele eenheid is drie keer op pad gestuurd om in te grijpen bij onrustige en dreigende situaties in Culemborg en Nijmegen.

In Culemborg werd de mobiele eenheid op Het Jach ingezet om het de brandweer mogelijk te maken om een brand op de openbare weg te blussen. Hierbij zijn politiemensen en ME-voertuigen bekogeld met vuurwerk en flessen. Niemand raakte gewond. Wel liepen een aantal politievoertuigen schade op. De politie heeft drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze ongeregeldheden.

In Nijmegen was sprake van dreigende situaties op de Symfoniestraat en de Willem Heitzstraat. Op de Willem Heitstraat was sprake van een forse brand die dreigde over te slaan naar een nabijgelegen pand en brandweermensen die werden bekogeld. Op de Symfoniestraat was het gedurende de avond onrustig, is een blokkade gemaakt en is zwaar vuurwerk richting politiemensen gegooid. In Nijmegen was in beide gevallen de komst van de mobiele eenheid al voldoende om de rust te doen wederkeren en zijn bij deze situaties geen aanhoudingen verricht.

In Waardenburg issprake geweest van een onrustige situatie op enkele locaties waar autobanden in brand werden gestoken. Om deze reden heeft een politiehelikopter korte tijd boven Waardenburg gevlogen. Er zijn in Waardenburg twee mensen aangehouden, voor het gooien van vuurwerk en brandstichting.

In Millingen a/d Rijn raakten twee mensen gewond toen een vuurwerkbom ontplofte aan de Ruijsdaalstraat. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten