112Gelderland

Apeldoorn - Snorfiets, bromfiets en alcoholcontrole Caterplein

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 14 december een controle gehouden gericht op bezoekers van het uitgaanscentrum. De aandacht ging met name uit naar controle van snor- en bromfietsen, en een alcoholcontrole. Dit mede naar aanleiding van signalen vanuit de horeca dat bezoekers regelmatig na het stappen (en drinken) toch op hun snor- of bromfiets naar huis gaan. Er zijn vijf rijbewijzen ingevorderd.

De controle vond plaats tussen 22.00 en 04.30 uur. Er zijn twee alcoholbussen en twee rollentestbanken ingezet. Van 30 snor- en bromfietsen is vastgesteld dat ze een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd) waren. Deze bestuurders krijgen hier een boete voor, de hoogte van de boete is afhankelijk van de mate waarin de snor- of bromfiets opgevoerd is.

In totaal bleken 16 bestuurders teveel gedronken te hebben. Van hen is van vijf bestuurders meteen het rijbewijs ingevorderd. De snorfietsbestuurder met vermoedelijk het hoogste promillage blies bij de ademanalyse de eerste keer ruim 1000 ug/l (ruim 4x meer dan toegestaan) maar het lukte hem om medische redenen niet om de ademanalyse volledig af te ronden, wat betekent dat er alsnog bloed is afgenomen om de hoeveelheid alcohol in zijn bloed exact vast te stellen.

De politie let in deze donkere maanden ook scherp op het voeren van goede fietsverlichting. Zonder verlichting zijn fietsers voor andere weggebruikers bijna niet te zien. Zaterdagnacht zijn acht fietsers bekeurd omdat zij zonder fietsverlichting fietsten.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten