112Gelderland

Apeldoorn - Overvallenteam houdt passantenonderzoek op Kayersdijk

Zondagavond 14 december heeft de politie rond middernacht een passantenonderzoek gehouden in de omgeving van de locatie waar een week eerder een medewerker van een bezorgservice overvallen is. Bij deze overval ging een nog onbekende dader er met een geldbedrag vandoor op de snorscooter van de medewerker. De politie zoekt nog contact met n specifieke buurtbewoner met hond die de verdachte mogelijk gezien heeft.

Tijdens het passantenonderzoek, tussen 23.30 en 00.30 uur, sprak de politie met ongeveer 40 passanten. Hun reacties zijn nu in onderzoek.

De buurtbewoner waar de politie nog contact mee zoekt is een man die vorige week vlak voor de overval zijn kleine, lichtkleurige hond uitliet. Deze man kwam uit de richting van het kanaal en liep over de Lepelaarweg, richting de Mezenweg. De politie komt graag in contact met deze man.

De overval vond plaats in de nacht van zondag op maandag 8 december, vlak na middernacht. De 21-jarige medewerker had de zaak op de hoek Kayersdijk / Mezenweg net afgesloten toen hij belaagd werd door de overvaller. De man spoot een bijtende vloeistof in het gezicht van de medewerker en eiste geld en de sleutels van zijn snorscooter. Daarna ging de dader er met een geldbedrag op de Piagio snorscooter van de medewerker vandoor richting de Maten.

De snorscooter is maandagmiddag 8 december teruggevonden. Deze bleek te zijn achtergelaten bij de Drapeniersdonk.

De dader droeg een donkere joggingbroek met een witte verticale streep langs de benen, een donkere gewatteerde jas met capuchon en een donkere muts. Hij sprak accentloos Nederlands en is naar schatting tussen de 20 en 25 jaar oud.

Herkent u de omschrijving van de buurtbewoner waar de politie nog contact mee zoekt, of bent u deze man, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Verder is de politie nog steeds op zoek naar mensen die meer weten of wellicht iets hebben gezien aan de Kayersdijk of in de omgeving van de Drapeniersdonk dat met de overval te maken kan hebben gehad.

U kunt de politie bellen via 0900-8844 of anoniem een tip doorgeven via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten