112Gelderland

Oost Nederland - Donkere dagen Offensief werpt vruchten af

Het Donkere Dagen Offensief (DDO) van de politie heeft woensdagmiddag en avond bij controles vruchten afgeworpen. In Staphorst werden twee dieven aangehouden die er met een partij babyvoeding vandoor waren gegaan. Verder werden diverse bekeuringen uitgedeeld.

Gedurende de middag- en avonduren werd meerdere agenten gecontroleerd in de gemeente Zwartwaterland, t Harde, Epe en Wezep. Tijdens de controles in Zwartwaterland kwam een melding tot een winkeldiefstal in Staphorst, waarbij de daders er met babyvoeding vandoor waren gegaan.

Dankzij getuigen troffen agenten op een parkeerplaats een auto aan met daarin een 22-jarige Roemeen. In de kofferbak stonden twee bigshoppers vol met pakken melkpoeder. De andere verdachte kon op aanwijzen van getuigen worden gepakt in een andere winkel. Dat was een 36-jarige man ook uit Roemeni.

Gedurende controles werd een bedrag van bijna 300 euro aan openstaande boetes gend. Verder werden in Epe twee Deventernaren aangehouden met inbrekerswerktuigen. In Wezep liep een 43-jarige Roemeen tegen de lamp: hij had een vals rijbewijs op zak. Enkele tientallen autos en hun inzittenden werden gecontroleerd. Daarbij werden een tiental verkeersovertredingen beboet.

Op 10 autos werd beslag gelegd waarvan 5 er werden afgesleept vanwege achterstallige betaling bij de Belastingdienst. Daarnaast werden vanwege datzelfde feit drie betalingen ontvangen van ruim 17.000 euro. De politie werkte samen met het verkeershandhavingsteam, parketpolitie, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten