112Gelderland

Lunteren - Grote vuurwerkvangst in zeecontainer na politie-onderzoek

Na langdurig onderzoek heeft de politie op dinsdagochtend 9 december drie verdachten aangehouden, die vermoedelijk betrokken zijn bij de import van illegaal vuurwerk en de handel daarin. Het vuurwerk werd aangetroffen in een container aan de Meulunterseweg in Lunteren.

De zeecontainer stond verstopt in een loods. Agenten troffen naar schatting 8000 kilo illegaal vuurwerk aan. Dit vuurwerk zal worden vernietigd. De drie verdachten zijn een 50-jarige man uit Lunteren, een 29-jarige vrouw uit Ermelo en een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De zeecontainer met vuurwerk bevat n van de grootste partijen die de politie in Oost-Nederland dit jaar heeft aangetroffen. Bij de aanpak van vuurwerk richt de politie zich vooral op de handel en de opslag van illegaal vuurwerk.

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Meer informatie over vuurwerk leest u opde speciale pagina Vuurwerk.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten