112Gelderland

Politie controleert actief op inbrekers

Epe / Heerde / Hattem / Nunspeet / Elburg / Oldebroek - De politie heeft op dinsdagavond 20 november een actie gehouden in verschillende gemeenten op de Veluwe waarbij actief gecontroleerd werd op inbrekers en verdachte situaties. Dit is gedaan in samenwerking met onder meer het regionale woninginbrakenteam en de recherche. Er is een aantal verdachte personen en situaties aangetroffen.

De actie is gehouden in de plaatsen Epe, Heerde, Hattem, Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Agenten hebben daar gesurveilleerd en veel automobilisten, fietsers en toevallige passanten gecontroleerd. Ze hebben hierbij gelet op het bezit van inbrekerswerktuigen en/of gestolen goederen.

Hoewel er geen inbrekers op heterdaad zijn betrapt, kan toch worden gesproken van een geslaagde actie. Er is namelijk een aantal personen/situaties aangetroffen die als verdacht worden aangemerkt. Een voorbeeld hiervan is een scooterrijder die zonder geldige reden bij een woning in Epe stond. Agenten reden op de Heerderweg toen zij een scooter zagen bij een woning waar geen licht brandde. Ze besloten de bestuurder, een inwoner uit Heerde, te vragen naar de reden waarom hij daar was. Op het moment dat ze naar hem toe reden, reed een andere scooter hen voorbij en ging er snel vandoor. De man bij de scooter had weliswaar geen inbrekerswerktuig of gestolen goederen bij zich, maar hij kon ook geen verklaring geven over wat hij kwam doen in Epe. Ook maakte hij een erg zenuwachtige indruk. De agenten vermoedden dat hij en de andere scooterrijder van plan waren om in te breken.

Een andere surveillance-eenheid zag een auto bij het treinstation in Nunspeet staan waar gereedschap in lag. De eigenaar van de auto is al zes keer eerder aangehouden voor onder meer inbraak.

De politie houdt dergelijke acties om inbrekers af te schrikken en om een waarschuwing af te geven. Tijdens de wintermaanden worden er namelijk veel woninginbraken gepleegd en dat probeert ze hiermee terug te dringen.

/ / /

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten