112Gelderland

Velp - Inventaris bedrijfspand vernietigd vanwege betrokkenheid hennepteelt

Op last van het Openbaar Ministerie heeft de politie donderdag 27 november een bedrijfspand op industrieterrein De Beemd leeggehaald en vernietigd. Uit eerder onderzoek onder de naam Fiorino was gebleken dat de goederen uit het pand werden gebruikt voor het inrichten en onderhouden van hennepkwekerijen.

In het pand stond zon 400 kuub aan onder meer pompen, filters, lampen, ventilatoren, irrigatieapparatuur en potgrond, waarvan na onderzoek kon worden aangetoond dat ze werden verkocht om hennepkwekerijen in te richten en te onderhouden. Bij zoekingen in het bedrijfspand op 14 oktober waren al eerder henneptoppen en planten aangetroffen. In het onderzoek Fiorino zijn tot dusver nog geen aanhoudingen verricht.

Personen en bedrijven die zelf niet telen, maar wel hun geld verdienen met de levering van goederen of diensten en de financiering van illegale hennepteelt, kunnen binnenkort ook aangepakt worden nu de Eerste Kamer het wetsvoorstel betreffende de strafbaarstelling van voorbereiding illegale hennepteelt onlangs heeft aangenomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten