112Gelderland

Tiel - Met bakfiets aan de haal

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 32-jarige man uit Kesteren en een 41-jarige man uit Tiel aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een bakfiets.

Bij de politie werd een diefstal van een bakfiets in de Avezaathstraat in Tiel gemeld. Daarbij zou ook een bestelbus betrokken zijn. Agenten gingen naar de opgegeven locatie maar zagen onderweg op de Prinses Beatrixlaan bij een tankstation, het busje staan die voldeed aan de beschrijving. Ze spraken de bestuurder aan en keken ondertussen even in de bus. Daar stond geen bakfiets in. Tegelijkertijd zagen de agenten even verderop een persoon op een bakfiets rijden. De man werd aangeroepen om te blijven staan. Daar dacht hij duidelijk anders over en fietste gewoon door. De agenten gingen achter hem aan.

De bakfietsbestuurder werd ondanks dat hij zich verzette als verdachte aangehouden. Het slot van de bakfiets bleek te zijn verbroken. Ook werd een kniptang aangetroffen in de bak van de fiets. Omdat de agenten met de aanhouding van de verdachte bezig waren had de bestuurder van de bus kans gezien er vandoor te gaan. Hij kon later die nacht alsnog worden aangehouden. Vandaag zal worden uitgezocht wat precies ieders rol is geweest bij deze diefstal.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten