112Gelderland

Situaties met geweld

District Gelderland-Zuid - Aan het begin van dit weekend waren er verschillende situaties waarbij sprake was van geweld; soms tegenover familieleden, soms tegenover zorgverleners. In dit bericht een korte beschrijving.

Tijdens hun surveillance zagen politiebikers vannacht op de Tollenstraat een beschonken man tussen fietsen rommelen, nadat hij een horecagelegenheid uitliep. De man liet een fietsband leeglopen en gooide het ventiel tegen een winkelruit. Toen de agenten de man aanspraken op zijn baldadige gedrag, keerde hij zich verbaal tegen de politiemensen. Nadat hij de agenten bleef beledigen en bedreigen is de verdachte aangehouden. Daarbij verzette de verdachte zich hevig en raakte een politieman licht gewond. De 36-jarige man uit Culemborg is ingesloten op het politiebureau en wordt zaterdag verhoord.

Vrijdagmiddag is een 18-jarige man uit zijn ouderlijke woning gehaald in de wijk Homberg. Hem was de toegang tot de woning ontzegd, maar de jongeman negeerde dit en had de deur ingetrapt. Zijn ouders deden aangifte tegen hun zoon na meerdere bedreigingen van zijn kant.

Een 36-jarige man uit Nijmegen was niet gecharmeerd van de hulp die politiemensen hem aanboden vrijdagmiddag. Hij reageerde agressief, beledigde en bedreigde de agenten. Rond 13.30 uur voelde de man zich onwel in een horecagelegenheid aan de Biezenstraat en belde om de ambulance. Toen de agenten voor eventuele hulpverlening iets eerder te plaatse waren, reageerde hij agressief; de man was daarnaast onder invloed. Nadat de ambulance hem had onderzocht en hij niets mankeerde, is hij aangehouden en ingesloten.

Vrijdagmiddag hebben agenten in een horecagelegenheid aan de Hogestraat in Druten, een 65-jarige man uit deze plaats aangehouden voor mishandeling. De verdachte had het nodige gedronken in het caf maar kon niet betalen en was vervelend. Toen een oud-begeleider van de man hem wilde meenemen uit het caf, keerde de verdachte zich tegen hem; hij werd geschopt en geslagen. Politieagenten hebben de verdachte aangehouden en meegenomen.

///

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten