112Gelderland

Hengelo - Vader en zoon aangehouden na onveilig rijgedrag

De politie heeft op vrijdagavond 14 november een 62-jarige vader en zoon uit Hengelo (O) aangehouden. De vader vertoonde gevaarlijk verkeersgedrag en weigerde te stoppen voor de politie. Bij de aanhouding begon de zoon zich tegen de agenten te verzetten en beiden zijn ingesloten.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 23.15 uur een auto verdacht door de stad rijden en besloten deze te volgen. Onderweg zagen zij, dat de bestuurder tal van overtredingen maakte, geen richting aangaf en onveilig reed.

Besloten werd de man te laten stoppen, maar deze negeerde het stopteken van de politie. Op momenten, dat men voorbij de auto wilde rijden, blokkeerde de bestuurder de doorgang voor de politieauto door naar links te sturen

Ondertussen waren meerdere politie-eenheden ingezet om de automobilist te stoppen. Bij zijn woning gekomen probeerde de Hengeloer naar binnen te vluchten maar dit werd voorkomen. Er ontstond een worsteling met de agenten, waarna hij kon worden aangehouden. De zoon bemoeide zich ook met het geheel en is vervolgens, ook met het nodige verzet, aangehouden.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. In overleg met de officier van justitie is ook zijn auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op van het gebeurde.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten