112Gelderland

Viertal betrapt bij poging woninginbraak

Culemborg - Vrijdagavond rond 21.00 uur zijn vier jeugdige verdachten aangehouden in Culemborg op verdenking van een (poging) woninginbraak aan de J.B. Van Den Hamstraat. Door alert reageren van een buurtbewoner en agenten die binnen 3 minuten ter plaatse waren, is het viertal aangehouden. Het gaat om een 15-jarige en drie 18-jarige mannen uit Culemborg.

Een politiehondenman die in de directe omgeving van de melding was, pakte zijn hond uit de auto en zette het met zijn collega en hond op een rennen naar de woning. De verdachten zijn in de directe omgeving in de kraag gevat.

Uit het eerste snelle onderzoek bleek dat er schade was aan de tuinpoort; een breekijzer en kleine boortjes zijn op de looproute van de verdachten aangetroffen. Enkele getuigen zijn direct door andere politiemensen gehoord tijdens het buurtonderzoek.

Zaterdag wordt met de bewoner van het pand gesproken voor het doen van aangifte in dit onderzoek. Daarnaast wordt technisch onderzoek bij de woning gedaan en verhoren rechercheurs de verdachten. De verdachten blijven langer vastzitten.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten