112Gelderland

Herveld - Diverse boetes bij transportcontrole

In Herveld heeft de politie woensdag weer een transportcontrole gehouden op het vrachtverkeer op de A15 en A50. Daarbij werden diverse boetes uitgedeeld voor verschillende uiteenlopende zaken.

Tussen 08.00 en 15.00 werden zon 30 vrachtautocombinaties aan controle onderworpen. In 12 gevallen leidde dat tot een proces-verbaal voor technische gebreken zoals overbelading, gladde banden, doorgeroest chassis, ondeugdelijke remmen en zelfs rijden zonder rijbewijs (categorie E, aanhangwagen). Er werd een bedrag aan 530 euro gend van chauffeurs die geen verblijfplaats hadden in Nederland (en dus direct moeten afrekenen).

Motorrijders selecteerden te controleren vrachtwagens op de snelweg en leidden ze naar de controleplaats van Rijkswaterstaat aan de verbindingsweg in Herveld. Aan de controle werkten 12 agenten mee in samenwerking met collegas van de Landelijke Eenheid. Zij werden bijgestaan door twee ambtenaren van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en een Milieuambtenaar van de gemeente Duiven.

() PK

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten