112Gelderland

Nijverdal, Rijssen, Holten, Wierden - Najaarsactieweek Politieteam West-Twente van start

Het Basisteam West (gemeenten Rijssen-Holten, Hellendoorn en Wierden) van Politiedistrict Twente is deze week begonnen met hun jaarlijkse actieweek. Maandag 3 november is gestart met een restalcoholcontrole, landelijke executiedag openstaande boetes en een witte voetjesactie. Dinsdag is een grote verkeerscontrole gehouden en een witte voetjesactie.

Actiedag 1 Maandag 3 november zijn op de rotonde Kruidenlaan van 05.30 uur tot 07.30 uur ruim 500 bestuurders gecontroleerd op restalcohol. Alle bestuurders waren de BOB, er zijn geen overtredingen geconstateerd. Diezelfde dag zijn in West acht adressen van bewoners die nog boetes hebben open staan bezocht. Vier personen zijn aangehouden en n persoon heeft zijn openstaande boete van bijna 1000 euro direct betaald. Bij de overige vier is een brief achtergelaten dat de politie aan de deur is geweest i.v.m. een openstaande boete en dat geadviseerd wordt deze te betalen omdat de politie weer langs gaan komen. Die avond is ook de eerste witte voetjesactie gestart. Deze vindt iedere avond in een andere wijk plaats.

Actiedag 2 Dinsdag 4 november heeft een grote verkeerscontrole samen met de Belastingdienst en het RDW plaatsgevonden. Gecontroleerd isop diverseplekken in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierdenen duurde de gehele dag. In totaal zijn 78 voertuigen door motoragenten naar de controleplek gebracht. Hiervan hebben 42 bestuurders een proces-verbaal gekregen. Van n voertuig is het kenteken ingenomen omdat de uitlaat teveel decibel produceerde. De overige boetes zijn voor onder andere, geen autogordel dragen, niet handsfree bellen, gladde banden, niet stoppen voor het rode verkeerslicht en geen APK. Tevens is door de politie voor ruim 2000 euro aan openstaande boetes gend. De Belastingdienst heeft bijna 13.000 euro gend. Op zeven autos is beslag gelegd en acht autos zijn ter plekke in beslag genomen. Diezelfde avond heeft weer een witte voetjesactie plaatsgevonden.

Witte voetjes De witte voetjesactie confronteert bewoners met hun eigen gedrag en de risicos daarvan. Tijdens de bezoekactie nemen agenten papieren voetafdrukken mee en leggen die via open deuren, ramen en schuifpuien in huizen en schuurtjes met de tekst Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn Als blijkt dat woningen niet goed zijn afgesloten, krijgt de bewoner naast het witte voetje ook preventieadviezen en wordt uitgelegd wat het doel van de actie is, namelijk het terugdringen van woninginbraken en insluipingen. ,

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten