112Gelderland

Nijkerk - Drietal aangehouden voor valse overval aangifte

Op woensdag 24 september werd bij de politie melding gemaakt van een overval op een winkel aan de Singel in Nijkerk. Na onderzoek is gebleken dat de overval in scene is gezet en dat de aangifte vals was. Drie personen, onder wie een medewerkster, zijn aangehouden.

Woensdagochtend 24 september belde de medewerkster, die op dat moment alleen in de winkel aan het werk was, dat er een overval had plaatsgevonden. De overvaller zou een geldbedrag uit de kluis hebben weggenomen. Direct na de melding startte de politie met een onderzoek. Gedurende dit onderzoek ontstond het vermoeden dat er mogelijk sprake was van een valse aangifte en er helemaal geen overval had plaatsgevonden.

Uit verder onderzoek bleek dit inderdaad het geval. De 21-jarige medewerkster uit Zeewolde, een 33-jarige man zonder vaste woonplaats en een 36-jarige man uit Almere zijn de afgelopen dagen aangehouden en verhoord. Het buitgemaakte geld werd onderling gedeeld.

Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt voor de diefstal en het doen van valse aangifte. Het doen van valse aangifte is strafbaar. Bovendien legt het onnodig beslag op de capaciteit van de politie en het Openbaar Ministerie. Er wordt gekeken of de hieraan gekoppelde kosten, op de drie verdachten kan worden verhaald. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten