112Gelderland

Apeldoorn - Auto in beslag genomen bij oprollen hennepkwekerij

De politie heeft op woensdag 5 november aan de Linie en hennepkwekerij opgerold. In het kader van de afpakregeling is een auto en geld in beslag genomen. Tegen de aangehouden bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten stelden na een melding over een henneplucht op het winkelcentrum een onderzoek in. In een appartement boven een van de winkels werd een hennepkwekerij gexploiteerd. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt met daarbij alle risicos van brand. Er werden 160 planten aangetroffen en een gespecialiseerd bedrijf zorgde voor de ruiming van de kwekerij.

De bewoners werden aangehouden enhun auto en een geldbedrag werden in beslag genomen in het kader van de afpakregeling. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten