112Gelderland

Veluwe - Nog te vaak waardevolle spullen in auto, ook in bos

Bij meerdere recente auto-inbraken op de Veluwe blijken mensen nog vaak waardevolle spullen in autos te laten liggen, zoals portemonnees, navigatiesystemen en complete tassen met inhoud. Met name op parkeerplaatsen in het bos slaan autokrakers regelmatig hun slag en zien dan kans deze spullen ongezien te stelen. Het dringende advies van de politie is daarom: Niets erin, niets eruit!

Sinds 1 oktober zijn er vanuit de Noordwest-Veluwe 54 aangiften van auto-inbraak bij de politie gedaan. Bij veel autokraken hebben daders het ook gemunt op spullen die ze in de autos zien liggen. Is er helemaal niks te zien, dan is de kans gedupeerd te worden door een autokraak aanzienlijk kleiner.

De politie doet onder de noemer Niets erin, niets eruit! dan ook met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in autos achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie om altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over waar en wanneer mogelijk vaker wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen.

Uiteraard doen autokrakers hun best om ongezien te werk te gaan. Uw hulp is dus onmisbaar om autokrakers op heterdaad te betrappen! Ziet u personen die aan autodeuren rommelen, of hoort u bijvoorbeeld s nachts glasgerinkel bij een auto in de buurt, bel direct 112. Als er een politie-eenheid beschikbaar is zullen er direct agenten polshoogte komen nemen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten