112Gelderland

Arnhem - Doorzoekingen in onderzoeken naar gewelddadig jihadisme

In de aanpak van het gewelddadig jihadisme zijn donderdagmorgen door de politie negen woningen in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven doorzocht. Daarbij is beslaggelegd op computers, tablets, gegevensdragers en mobiele telefoons.

De onderzoeken staan onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). De politieactie was gericht op het verzamelen van bewijsmateriaal tegen gewelddadige Jihadisten en hun reizen naar Syri. De onderzoeken richten zich daarnaast op deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra. De onderzoeken geven tot op heden geen aanleiding om verdachten aan te houden. De paspoorten van 6 mannen zijn in beslag genomen.

Het OM en de politie zetten zich intensief in op het opbouwen van strafdossiers over jihadgangers, nodig voor de opsporing en vervolging van verdachten. Het Landelijk Parket geeft uitvoering aan de cordinatie van deze strafrechtelijke aanpak van de jihadgang.

De huidige dreiging die van het jihadisme uitgaat heeft geleid tot een aangescherpte, brede aanpak. Het gaat om een integrale overheidsaanpak, waarbij het OM optreedt tegen degenen die de strafwet overtreden. De basis is het in augustus 2014 uitgebrachte Actieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten