112Gelderland

Opheusden - Aangehouden automobilist moet nog 703 dagen zitten

De politie heeft in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 oktober op een parkeerplaats langs de A15 bij Opheusden twee mannen aangehouden omdat in hun auto inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek dat n van hen ook nog een straf van 703 dagen diende uit te zitten.

Agenten van de Landelijke Eenheid zagen tijdens de controle in de auto van de twee mannen een joint liggen waarop de auto grondig werd doorzocht. Daarbij werden onder andere een schroevendraaier, een knipschaar, tape, mutsen en handschoenen aangetroffen. Werktuigen die ook wel als inbrekerswerktuigen bekend staan.

Bij het onderzoek naar hun identiteit gaf de bestuurder, een 26-jarige man uit Heerlen, in eerste instantie een valse naam op. Hij overhandigde de agenten namelijk het rijbewijs van een broer. De bijrijder, een 21-jarige man uit Zaltbommel, kon zich niet legitimeren. Beide mannen werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de bestuurder nog een straf van 703 dagen diende te ondergaan en dat hij gezocht werd door de Vreemdelingenpolitie.

De bijrijder kon met bekeuringen voor het voorhanden hebben van de inbrekerswerktuigen en het niet kunnen legitimeren naar huis. De bestuurder werd naar een passende verblijfsplaats overgebracht om de 703 dagen alsnog in hechtenis door te brengen. Daarna zal hij worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De politie maakt verder proces-verbaal tegen hem op voor het opgeven van een valse naam en voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten