112Gelderland

Onderzoek naar afval

Farmsum/Schiphorst/Elburg - Sinds april 2012 onderzoekt het Regionaal Milieuteam uit Groningen het verwerken en toepassen van AVI-bodemas. Dit restproduct blijft over na het verbranden van huishoudelijk en vergelijkbaar bedrijfsafval in een afvalverbrandingsinstallatie (AVI).

Dit restproduct is sterk verontreinigd en mag alleen onder bodembeschermende condities worden toegepast. Het wordt toegepast als ophoogmateriaal in de wegenbouw, als funderingsmateriaal, in geluidswallen en als toeslagmateriaal in asfalt of beton. Omdat het voor de politie niet inzichtelijk was op welke wijze een grote hoeveelheid AVI-bodemas werd verwerkt en werd toegepast, zijn er op meerdere locaties in het Noorden en het midden van het land doorzoekingen gehouden. Hierbij werd administratie inbeslaggenomen. Het vermoeden bestaat dat er strafbare feiten zijn gepleegd bij het toepassen en verwerken van de AVI-bodemas. Het milieuteam gaat verder met het onderzoek.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten