112Gelderland

Vast voor woninginbraak

Wijchen - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 04.10 uur, kwam er een alarmmelding binnen vanaf een woning aan de Pieter Zeemanstraat. Meerdere politie-eenheden gingen er meteen op af. En verdachte kon tijdens een kleine zoekactie worden aangehouden, een tweede persoon is nog voortvluchtig.

Agenten stapten in de buurt van de woning uit hun dienstvoertuig om te voet de omgeving te verkennen. Toen n van hentwee personen ontdekte sommeerde hij hen om te blijven staan. Een 37-jarige verdachte, afkomstig uit Wijchen,kon ter plekke worden aangehouden. Bij fouillering bleek hij een bivakmuts bij zich te hebben. De tweede persoon ging er vandoor en werd, ook tijdens een zoekactie, niet meer aangetroffen.

De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verhoor. Van de voortvluchtige man is een summier signalement bekend:ongeveer 1.90m lang, normaal postuur, donkere jas en muts.

Aan de voorzijde van de betreffende woning bleek een raam geforceerd. Er is aangifte gedaan. Zover bekend is er niets weggenomen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten