112Gelderland

Doetinchem, Didam, 's-Heerenberg, Wehl - Grote controle op gestolen fietsen

De politie heeft vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur intensief gecontroleerd op gestolen fietsen. De controles vonden plaats in Doetinchem, Didam, 's-Heerenberg en Wehl, voornamelijk bij bushaltes en stations, scholen en sportgelegenheden. Er werden ongeveer 1500 fietsen gecontroleerd, drie daarvan stonden als gestolen geregistreerd. Inmiddels zijn al twee verdachten bekend.

De politieagenten die zich met de controles bezighielden keken vooral naar de uiterlijke kenmerken van de gestolen fietsen. Bij het natrekken van gegevens, zoals hetframenummer, in de systemen bleek dat drie gecontroleerde fietsen als gestolen gemeld stonden. Dit was twee keer het geval bij een school aan de Kruisbergseweg in Doetinchem en eenmaal bij een bushalte aan de Keppelseweg, eveneens in Doetinchem.

En verdachte heeft zich inmiddels gemeld. Een andere verdachte werd op heterdaad betrapt, dit was op de Keppelseweg. Terwijl de politie daar nog bezig was met de controle liep de jongen (15) naar de fiets waarvan was vastgesteld dat deze gestolen was en maakte het slot open. De jongen is voor heling meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De gesignaleerde fietsen zijn door de politie in beslag genomen. Er loopt nog verder onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten