112Gelderland

Etten - Extra controles op sluipverkeer tussen Etten en Zeddam

Veel automobilisten maken gebruik van sluiproutes vanwege wegwerkzaamheden aan de Slingerparallel (N317) tussen Terborg en Etten. Op de Langeboomseweg bij Vethuizen en de Dr. Hoegenstraat rond Azewijn levert dit gevaarlijke situaties op. Daarom controleert de politie de komende weken intensief op deze weg.

Woensdag 15 oktober werden er bij een controle in anderhalf uur tijd al 19 mensen betrapt op te hard rijden. Op beide wegen mag 60 km/u gereden worden. En automobilist werd zelfs met 111 km/u vastgelegd. De politie controleert niet alleen op snelheid, ook wordt er gecontroleerd op vrachtwagens die de wegen zonder noodzaak gebruiken.

De hoge snelheden leveren gevaarlijke situaties op omdat zowel fietsende scholieren als landbouwverkeer gebruik maakt van deze weg. Wijkagent Kuiling: "Vooral voor de kinderen die op de weg fietsen is het erg gevaarlijk als autos met zon onverantwoorde snelheid voorbij razen. Ook voor de automobilisten zelf is het erg gevaarlijk. De weg wordt ook gebruikt door grote landbouwvoertuigen, en die kunnen zomaar opdoemen als iemand met hoge snelheid rijdt. Ook bij oversteken van de Terborgseweg ontstaan gevaarlijke situaties."

De wegwerkzaamheden duren nog tot 31 oktober. Tot die tijd zijn er verscherpte controles.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten