112Gelderland

Harderwijk - Grote zoekactie na snelkraak supermarkt

In de vroege ochtend van maandag 13 oktober heeft er een snelkraak plaatsgevonden bij een supermarkt aan de Selhorstweg in Harderwijk. De daders vernielden een ruit en namen een hoeveelheid sigaretten mee. De twee daders zijn per auto en later te voet achtervolgd door de politie, maar wisten helaas te ontkomen.

De melding over de snelkraak kwam om 04.50 uur bij de politie binnen. De politie ging direct ter plaatse en kwam de rode (gestolen) auto waar de daders in reden, onderweg tegen. De politie zette de achtervolging in tot aan de Strokel in Harderwijk. Aan de Boslaan botsten de daders tegen een lantaarnpaal, waarna ze even verderop aan de Strokel tot stilstand kwamen ter hoogte van de ingang van een camping en te voet verder vluchtten.

De daders renden de camping op en de politie lostte enkele waarschuwingsschoten om de verdachten tot stoppen te manen, waar zij geen gehoor aan gaven. Hierop is ook n gericht schot gelost op de benen van een verdachte, maar die werd zeer waarschijnlijk niet geraakt.

De politie heeft uitgebreid gezocht naar de daders op de camping, met meerdere eenheden. Ook is de camping rondom afgezet en zijn meerdere speurhonden ingezet om te helpen zoeken. De politiehelikopter kon in verband met weersomstandigheden niet direct komen, maar heeft vanaf 08.45 uur ook ongeveer een uur boven het gebied gevlogen om de zoekactie te ondersteunen. De camping is grondig doorzocht, maar de daders zijn niet gevonden.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de snelkraak en heeft in de supermarkt sporenonderzoek verricht. Ook de auto van de daders is afgesleept en in beslag genomen voor sporenonderzoek. In de auto zijn de sigaretten aangetroffen die vermoedelijk bij de snelkraak zijn buitgemaakt. Conform richtlijnen van de politie volgt er ook een uitgebreid onderzoek naar het vuurwapengebruik door de politie. Verder vindt er vandaag en morgen nog buurtonderzoek plaats op en rond de camping en in de omgeving van de supermarkt.

Heeft u iets van de snelkraak of de vluchtende daders gezien, of heeft u in algemene zin verdachte personen of voertuigen gezien in Harderwijk, dan hoort de politie het heel graag. U kunt de politie bereiken via 0900-8844.

 

 

 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten